keskiviikko 11. huhtikuuta 2012

mökkipäiväkirja

Viime keskiviikkona suunnattiin Rukalle miehen suvun mökille koko poppoo. O meni aamulla muutamaksi tunniksi töihin ja mä lähdin sit lasten kanssa 11 aikoihin ajelemaan sinnepäin. Meillä on uusi (IHANA!) auto, jota en ollut ennen ajanut ja kun oltiin vihdoinkin saatu viimeisetkin kamat autoon, kaikki kolme lasta oli turvaistuimissa kiinni, kengät otettu pois jaloista, aurinkolasit asetettu nenälle ja pääsiäislevy laitettu soimaan, niin P (tyttö 5v) kysyi, että "osaatko sä käynnistää tän auton?" :D Vastasin vaan että "toivottavasti tai muuten isi joutuu ottaan sen takia taksin töistä tänne ja se tuskin olisi iloinen". No, autolla oli mukavan helppo ajaa ja päästiin mutkattomasti O:n työpaikalle ja oltiinpa siellä jopa 20 min odotettua aiemmin. Ilmoitin tekstarilla, että olemme parkkeeranneet keskelle pihaa hätäkulkuväylälle, koska en uskalla vetää tällaista hervotonta bussia mihinkään ruutuun, niin O kiirehtikin ennätysnopeasti parkkipaikalle. Hehheh.

Perillä Rukalla olimme 10 tunnin päästä - matkalla pysähdyimme kaksi kertaa abc:lle, ensin Jyväskylään ja sitten Kajaaniin. Automatka meni yllättävän hyvin; ainoastaan viimeisen tunnin ajan E oli jo kyllästynyt matkantekoon sekä väsynyt. Meillä oli mukana värikirjoja, eväitä, autokortteja, Toivo, Lego-kuvasto, kaksi lasten kuunnelmaa, pääsiäislevy sekä kännykät, joista löytyy muutama peli (mm. "änglibööds").

Torstaina suuntasimme Ruka-keskukseen, mukanamme myös O:n vanhemmat, jotka olivat mökillä myös vielä tuolloin. E kulki selässä Ergossa ja välillä pulkassa. Laskettiin mäkeä, leikittiin lumessa, käytiin keittolounaalla.. Myöhemmin illalla vielä ulkoiltiin ja  käytiin O:n kanssa kaksinkin kävelyllä, kun kerrankin oli mahdollisuus :) Lasten nukkuessa yöunia keskustelimme tulevasta vauvasta ja kuvioista O:n vanhempien kanssa. Omat vanhempani eivät tämänkaltaista perinpohjaista ja avointa keskustelua liiemmin harrasta, joten oli oikein mukavaa purkaa mielessään olevia asioita näin.

Perjantaina O:n vanhemmat suuntasivat Tamperetta kohti. Aamu sujui rennosti, koska lapset olivat kerrankin rauhallisia (mitä kummaa?). Aamupäivästä O suuntasi isompien lasten kanssa porotilalle ja itse jäin siivoilemaan sekä kokkailemaan ja E nukkui piiiiiiiitkät päiväunet. Myöhemmin katsottiin yhdessä Monsterit Oy, sillä se olisi varmaankin lapsille yksinään katsottavaksi ollut vähän liian pelottava. Oli ihanaa saunoa myöhään illalla kaksin, kun O oli koristellut saunan kynttilöillä ja välissä käytiin istuskelemassa mökin puolella ennen paluuta saunan lämpöön. Mökillä nukkuikin paljon sikeämmin kuin kotioloissa.

Lauantai hurahti melkeinpä kokonaan siinä kun lähdettiin Oulangan luontokeskukseen (http://www.luontoon.fi/palvelupisteet/luontokeskukset/oulanka/Sivut/Default.aspx). E matkusti selässä Ergossa ja isommat lapset vaihtelevasti pulkassa tai kävellen, kun talsittiin useamman kilometrin reitti ylös "Hiidenlammelle" ja takaisin alas :) Lunta oli reippaasti, mutta oma kunto kyllä kesti hyvin mahasta huolimatta, eikä tullut kuin pari supistusta tiukkaa ylämäkeä noustessa. Ulkoilun ja reippailun jälkeen kaikki lapset olivat aivan uupuneita ja ajeltiin Rukalle laskettelurinteiden allaolevalle pizzerialle hakemaan päivällistä mukaan. Mökillä pizza maistui ja illalla uni! O:n kanssa saunottiin jälleen illalla sekä paistettiin makkaraa takassa. Saatiin makeat naurut "Mies ja Alaston ase"-leffasta, vaikka molemmat ovat nähneet sen aiemmin monesti :D Se on ajaton!!

Sunnuntai-aamuna olimme kaikki vähän kipeänä, joten päätimme aikaistaa kotiinlähtöä päivällä. Aamupalan jälkeen pakattiin tavarat, puettiin matkavaatteet, lastattiin auto ja siivottiin mökki. Sitten tyhjensin jääkaapin sisällön keittiön pöydälle ja ilmoitin lapsille, että nyt saa syödä kaikkea sekaisin ja niin paljon kuin napa vetää sekä lupasin ahkerille syömäreille yllätysjälkiruuan :D Lapsiin upposi hyvä satsi ruokaa, jonka jälkeen lähdettiin kotia kohti. Useiden pysähdysten (kiitokset ABC-asemien keksijälle!!) jälkeen olimme kymmenen jälkeen illalla kotona. Kotiinpaluu oli vähän ankeaa - mökille olisi voinut jäädä nauttimaan kauniista säästä, raittiista ulkoilmasta ja lomasta vielä vaikka kuinka pitkäksi aikaa :)

Kaikenkaikkiaan ihana pääsiäisviikko perheen kesken! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti